O nama

Cedevita je jedan od najpoznatijih i najdugovečnijih brendova u regionu. Već 50 godina svojim dobro poznatim sjajnim ukusima obogaćuje trpeze ne samo domova u regionu već i  u više od 30 zemalja širom sveta.

Multivitaminske granule Cedevite kakve danas znamo nastale su 1969. godine, dok je njena proizvodnja započela godinu dana kasnije. Cedevita je razvijena pod okriljem poznate farmaceutske kuće Pliva, kao rezultat naučnih radova i istraživanja o potrebi unosa vitamina u organizam. Tadašnju Cedevitu ljubitelji vitaminskog osveženja nabavljali su u staklenim bočicama koje su, uz mericu za doziranje, bile pakovane u kartonske kutijice. Cedevita je tako više podsećala na lek, a i prodavala se samo u apotekama.
Od samog početka u svom sastavu imala je 9 vitamina, no njena formula nije bila uvek ista, vremenom se usavršavala i prilagođavala savremenim naučnim saznanjima.
Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji dobrog ukusa i 9 vitamina, Cedevita svakodnevno inspiriše i osvežava svoje ljubitelje.

Važnu ulogu u razvoju brenda imaju i vrste ambalaže te njihov dizajn - od popularnih plastičnih bočica prepoznatljive smeđe boje iz 70-ih godina, sve do 1993. kada su proizvedena prva porodična pakovanja Cedevite od 1 kg, dok su pakovanja od 500 g uvedena šest godina kasnije.
Danas Cedevitu možemo pronaći u ergonomski oblikovanim bočicama sa termoskupljajućom etiketom i specifičnim otvorom koji omogućava lakše doziranje i jednostavnu upotrebu. Takođe i u obliku kesica od 19 g, za pripremu u omiljenom kafiću, ali i u flašama s inovativnim čepom pod nazivom Cedevita Go za sve one željne osveženja u pokretu. Osnovna karakteristika Cedevite uvek je bila osveženje. Međutim, osveženje se ne odnosi samo na utoljavanje žeđi, već i na osveženje duha, emocija, pozitivizma, povezanosti i zajedništva.
Kao pokretač pozitivne energije i duha, Cedevita učestvuje u aktivnostima koja podstiču poboljšanje kvaliteta življenja: u humanitarnim akcijama, edukaciji ljudi o sportu i zdravom životu.

Neupitan kvalitet i popularnost Cedevite doveli su do toga da 2001. Atlantic Grupa prepozna potencijal brenda i tržišta. Od tada, Cedevita se razvija pod okriljem ove vertikalno integrisane multinacionalne kompanije, čije poslovne aktivnosti uključuju istraživanje i razvoj, proizvodnju i distribuciju robe široke potrošnje, uz prisutnost na tržištima više od 40 zemalja sveta. Uspeh brenda najbolje se ogleda u činjenici da popularnost ne jenjava, te proizvodnja iznosi oko 9.000 tona godišnje, uz nekoliko svetski priznatih standarda kvaliteta, kao što su ISO 9001 i 14001, HACCP, FSSC 22000.

Koristimo kolačiće kako bismo osigurali najbolje korisničko iskustvo na našoj veb stranici. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

  • Ovi kolačići su neophodni za rad veb sajta i ne mogu da se isključe u našim sistemima, jer bi omeli pravilan rad. Možete da podesite pregledač da blokira ove kolačiće ili da vas upozori na njih, ali neki delovi sajta možda neće raditi.